Compare Listings

Защо България е атрактивна за инвестиции в недвижими имоти!

Защо България е атрактивна за инвестиции в недвижими имоти!

1.     Прекрасен климат

Поради своето географско положение, България предлага четири ясно изразени сезона.

Лятото е топло, не прекалено горещо – Българското Черноморие предлага прекрасни възможности за почивка в топлите дни.

Зимата е мека и красива – страната предлага чудесни алтернативи за зимни спортове и отдих в своите зимни курорти и красиви планини.

През пролетта, когато виждаме красотата на събуждащата се природа или есента, когато сме галени от златистата светлина на мекото слънце и топлината на есенните цветове на природата, можем да се насладим многобройните балнеологични курорти на България!

2.     Българското Черноморие

Българското Черноморие е с дължина 380 км. . Условно се дели от планина  “Стара планина” на северно и южно (планината пресича територията на цялата страна, със своята дължина от 435 мили /700 км)

Важно е да се отбележи, че водата е топла – средно през месец юли – 22-26 градуса. Средната температура на въздуха в този период е 23 – 25 градуса.

220 километра пясъчни плажове – едни от най-чистите и безопасни в Европа.  Българските черноморски курорти са примамливи със фин пясък по плажовете, слънчев климат и безопасно море, а също така и достъпни, изгодни цени, .

3.     Планински курорти и Балнеология

Шестте различни планински вериги варират от високи, покрити със сняг върхове, до заоблените зелени хълмове и горите, приютяващи минерални извори и уханни поляни.

Едни от най-популярните планински курорти в страната и Европа са Пампорово и Банско. Курортите разполагат с модерни ски съоръжения и писти,  прекрасни СПА комплекси,както и възможности за развлечения. Извести Балнео курорти са Велинград, Хисар , Сандански и др.

4.     Богата история

България е с много древна и богата история. В тази малка страна на прага на Европа и Азия, са оставили своя отпечатък почти всички велики култури на древността. Траки, гърци, римляни, византийци, Османската империя – всички те са оставили след себе си безброй паметници- гробници, крепости, храмове и джамии… Множеството старинни градове предлагат поглед към богатата история на страната, с древни съкровища от Тракийския период, изографисани църкви и манастири и редица археологически разкопки, даващи на посетителя възможността да почувства и види историята. Именно това прави България толкова популярна за посетители – нейното богатство и разнообразие, защото каквото и да определят като цел на своето посещение, няма да останат разочаровани и ще се радват на топло посрещане.

5.     Българската кухня

Българската кухня е изключително разнообразна и вкусна. В нея присъстват много салати, тестени изделия, яхнии, както и специфични ястия, които можете да вкусите само в определени райони на страната. Много от ястията се приготвят по стари рецепти, предавани от поколение на поколение векове наред.

Най-характерните продукти, с които България е известна в цял свят, са киселото мляко и бялото саламурено сирене. Под различна форма те винаги присъстват на българската трапеза.

6.     Нисък данък за недвижими имоти

България е страната с най-нисък данък за недвижими имоти в ЕС.

Данъкът варира между 30 Евро – 100 Евро за година, в зависимост от площта на имота.

7.     Изгодна инвестиция

Инвестициите в имоти в България са добро средство за бъдеща капиталова печалба, както и на предпазване от инфлация за инвеститорите, решили да насочат средствата си към покупка и отдаване на имот под наем.

Отчитайки стабилизирането на икономиката, която се наблюдава през последните години, сега България разкрива своя пълен потенциал .

Сходни статии

Ние можем да организираме вашата визита в България за недвижими имоти в Диневи Груп

Ние можем да организираме Вашето настаняване и придружаващ специалист по време на престоят Ви в Диневи Груп.

Виж още

Етапи при закупуване на недвижим имот от Диневи Груп

Разкажете за своите критерии на нашият представител. Ние ще ви предложим най-удачните варианти и схеми на плащания – за да направите най-правилният избор.

Виж още

Степен на завършеност и площообразуване на апартаменти в Диневи Груп

Степен на завършеност – “до ключ”: стените са боядисани с боя, подовете са покрити с теракот  и/или ламинат...

Виж още