Compare Listings

Виза за собствениците на недвижими имоти в България

Виза за собствениците на недвижими имоти в България

СПИСЪК НА ДОКУМЕНТИ, НЕОБХОДИМИ ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА ВИЗА ЗА БЪЛГАРИЯ НА СОБСТВЕНИЦИТЕ НА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ


 

  1. Попълнена визова анкета.
  2. Задграничен паспорт със срок на действие не по-малко от 3 месеца след края на предполагаемото пътуване (+ копие на първата страница).
  3. Цветна снимка 3,5 х 4,5 на светъл фон (в това число и на дете вписано в паспорт).
  4. Полица за медицинска застраховка,действителна в страните от Европа за целия период на престоя.Сумата трябва да е не по-малко от 30 000 евро.
  5. Авиобилет или билети за влак/автобус (оригинал или потвърждение за запазени билети в двете посоки с фиксирани дати. Ако пътувате с автомобил:технически паспорт на автомобила,международна застраховка (зелена карта),шофьорска книжка).
  6. За непълнолетни:
 копие на акта за раждане;
 За непълнолетни, пътуващи без родителите си или настойници:
 копие на акта на раждане;
 ксерокопие на нотариално завереното разрешение за пътуване от двамата родители/настойници или от единия от родителите/настойници, който не придружава непълнолетното дете.
  7. Копие на нотариалния акт;
  8. При кандидатстване за виза за многократно влизане или за три години – документи, потвърждаващи плащането на данъци и такси, удостоверението за въвеждане в експлоатация (Акт 16);
  9. 
Многократна  виза, валидна за 12 месеца, можете да получите и с акт, потвърждаващ, че обектът е готов за въвеждане в експлоатация (Акт 15);
  10. С предварителен договор за покупко-продажба се издава еднократна виза със срок от 90 дни.

Ако Вие пътувате с автомобил: технически паспорт на автомобила, международна застраховка (Грин Кард), шофьорска книжка международен образец.

Сходни статии

Оформяне на визи и ПМЖ за България

Списък на документи, необходими за получаване на виза за България на собствениците на недвижими имоти.

Виж още

ВНЖ в България за пенсионери

За чужденците–пенсионери България предоставя най-лесното основание за получаване на ВНЖ, без да изисква нито роднински, нито икономически връзки със страната, нито предварителни съгласувания с Министерствата.

Виж още