Compare Listings

Етапи при закупуване на недвижим имот от Диневи Груп

Етапи при закупуване на недвижим имот от Диневи Груп

1.    Желаете да закупите недвижим имот от Диневи Груп

Определете:

  • целта на покупката: за живеене или за инвестиция
  • тип апартамент и площ
  • ценови диапазон и предполагаема схема за плащане

2.    Консултация с представител на Диневи Груп

Разкажете за своите критерии на нашият представител. Ние ще ви предложим най-удачните варианти и схеми на плащания – за да направите най-правилният избор.

3.    Подписване на предварителен договор и плащане на резервационна такса

След като сте избрали недвижим имот, за да се свали от продажба, трябва да заплатите резервационна такса на стойност 2 000 евро (която е част от стойността на апартамента). Резервационната такса е със срок от 30 дни, след което трябва да последва първото плащане по договора.

При внасяне на резервационната такса се съставя Предварителен Договор за Покупко – Продажба. Догворът се подписва от двете страни – строител и купувач. Предварителния договор се явява предпоставка за банкови преводи и последващи вноски от купувача. В Предварителния договор, подробно се описва недвижимия имот , неговото състояние,метод на плащане, отговорности на страните по договора и т.н.

4.    Предаване правата за собственост

Документът за собственост на недвижим имот в България се нарича “Нотариален акт”. След изплащане на последната вноска по Предварителния Договор за Покупко – Продажба и изпълнение на условията на страните по договора, се извършва нотариално оформяне на документите за собственост.

Процедурата е следната: след пълното изплащане на стойността на недвижимият имот и всички нотариални и държавни такси по сделката, купувачът и продавачът подписват пред нотариус- Нотариален акт, който се регистрира в служба “ Агенция по вписвания “ и след това се предава на купувача.

За оформянето на сделката по покупко – продажба на недвижим имот, е необходимо да вземете решение, кой ще бъде вписан в нотариалният акт, да уточните дяловото участие на всеки (%) и да съобщите, дали всички вписани ще присъстват лично на нотариалната сделка. Тези, които нямат възможност да дойдатв България на сделката е необходимо, да подготвят пълномощно на името на собственика, който ще присъства на сделката или на наш юрист.

За подготвяне на сделката е необходимо да изпратите копие на международен паспорт и удостоверение за адресна регистрация по местожителство и семейно положение, както и всички които ще са вписани в нотариални акт и всичките им съпрузи/съпруги.

5.    Регистрация

След като сте станали собственик на недвижим имот е необходимо да обявите фактически сделката в регистър по БУЛСТАТ, в Данъчна служба и в Кадастърен регистър.

Регистърът по БУЛСТАТ – това е подразделение на Агенцията по вписвания. Всяко физическо лице – чужденец, което е купило недвижим имот на територията на България, е длъжно да се регистрира в регистърът по Булстат до 7 дни от подписване на Нотариалния акт.

Картата БУЛСТАТ е с уникален идентификационен код, който данъчната служба използва за идентификация на чужденци. Самата карта се издава 2 месеца след подаване на документите. При смяна на международен паспорт сте длъжни в 7 дневен срок, да подадете новите данни в БУЛСТАТ.

След вписване на Нотариалния акт, купувчът е длъжен в течение на 2 месеца, да подаде декларация съгласно точка 14 от “Закона за местни данъци и такси за облагане с данък върху недвижимите имоти” в териториалната данъчна служба по местонахождение на недвижимия обект.

6.    Обзавеждане

За вашият пълен интериор – 3D визуализации, мебели, техника, контрол, доставка и монтаж  – можете да се доверите на нашата дъщерна компания за обзавеждане –  “Венид Интериор” ООД.

Сходни статии

Ние можем да организираме вашата визита в България за недвижими имоти в Диневи Груп

Ние можем да организираме Вашето настаняване и придружаващ специалист по време на престоят Ви в Диневи Груп.

Виж още

Степен на завършеност и площообразуване на апартаменти в Диневи Груп

Степен на завършеност – “до ключ”: стените са боядисани с боя, подовете са покрити с теракот  и/или ламинат...

Виж още

Специфика в строителството и нормативни документи

Съгласно Държавните стандарти в България (Български Държавен Стандарт – БДС), има въведени гаранционни срокове.

Виж още