Древен и модерен едновременно, София е град, който предлага от всичко по много. Елитът на нацията е концентриран тук и тук се задава ритъма на обществения живот и развитие.

Икономически и културен център

София е един от десетте най-атрактивни градове за предприемачество и стартиране на бизнес в света според независимиия анализ на Ричард Мадисън от Brighton School of Business and Management, публикуван в сп. Forbes и Seedstars World – базирана в Швейцария компания, провеждaща конкурси за иновативни идеи в развиващите се пазари.

Градът печели заради интернет покритието си, ниските такси за регистриране на компании, ниските данъци и добре изградената екосистема от фондове и предприемачи.

Sofia City Center
Sofia Ivan Vazov Theatre

Най-добрият град за живеене

София е безспорен лидер в престижната класация “Най-добър град за живеене в България”, като е вземал голямата награда в четири от десет години, в които се провежда съзтезанието: 2009, 2011, 2014 и 2016, вкл. “Бизнес град на годината”(2016, 2013, 2010, 2008), “Дигитален град” (2016), “Хайтек град” (2014), “Най-добър град за културен живот” (2013), “Град с устойчиво инфраструктурно развитие” (2012).

Класацията оценява градовете според актуалното им състояние по 30 критерия в следните категории: икономически показатели, екологично състояние на града, баланс “работа/свободно време”, семейство, градски живот, трафик/състояние на пътната мрежа, свързаност, здраве образование и култура, престъпност.

Резиденция Диневи

“Резиденция Диневи”, най-новото “бижу” на Диневи, е ексклузивна жилищна мултифункционална сграда без аналог не само в страната. Разположена в един от най-престижните квартали на София, модерната сграда е проектирана от френско-българска архитектурна фирма със световни постижения и реализации в архитектурата.

В сградата са приложени най-новите постижения на световните технологии. Нейната хиперболоидната дъговидна форма е осъществена посредством вентилируема фасада от естествен камък и „double-skin“ (двойно остъклена) ажурна система, допринасяща за по-ефективната топло и звукоизолация. Сградата е уникална както с неповторимия си емблематичен външен вид, така и с функционалността и представителността на вътрешните пространства.

Имоти в София

Compare listings

Compare