Свети Влас се намира в подножието на южните склонове на Стара планина, в непосредствена близост до брега на Черно море. Заема северната част на залива, край който се намира Слънчев бряг и вилно селище Елените, на 35 км южно от Бургас и на 10 км от историческия град Несебър. На 2 февруари 2006 г. с решение на правителството Свети Влас придобива статут на град.

Плаж и климат

Със своето уникално съчетание на чист планински въздух, морски климат и красива природа, Свети Влас е любимо място за отдих на много българи и чужденци.

Плажът на Свети Влас е с изложение на юг. Пясъкът е ситен и златист. Летните дни се характеризират с тиха утрин и сравнително прохладен следобед.

Уникално дълга, топла и тиха есен. Последните години се наблюдават температури от 15 градуса в средата на декември. Зимата тук е не повече от месец.

blue-flag-sveti-vlas
dinevi-group

История

Град Свети Влас е едно от най-старите селища в Несебърска община.

Селището е основано през 2 век от древните траки. Тогава то е носело названието Лариса, чак през 14 век приема името на Свети Влас – покровител на търговците, животновъд, лечител. На името на светеца е съществувал манастир през 14-18 век, опожарен от безбройните набези на пирати. Свети Влас е почитан светец и от католическата и от източноправославната църква.

През 1963 година Влас е обявен за климатичен морски курорт. Микроклиматът тук е благоприятен за лечение на белодробни заболявания.

През 2007 г. в Свети Влас е открито най-голямото яхтено пристанище в България, с капацитет от 300 яхти — МАРИНА ДИНЕВИ.

Диневи Ризорт

ДИНЕВИ РИЗОРТ е фундаментът на Свети Влас, но със своя индивидуален чар и привлекателност притежава и основните характеристики на курорт, който живее свой собствен живот.

ДИНЕВИ РИЗОРТ обединява над 40 живописни комплекса, вписани в природата като единен архитектурен ансамбъл. Те са вързани помежду си с модерна инфраструктура, озеленени и осветени търговски улици, шикозни бутици, елитни ресторанти и заведения, златисти плажове със Син флаг, салони за красота, спортни съоръжения, църкви, Амфитеатър, медицински центрове и безброй възможности за развлечения.

Имоти в Свети Влас

Compare listings

Compare